Bila Istri Mandi Bersama Suami, Isteri Dapat Pahala Ibarat Sedekah 1000 Ekor Kambing
Bercerita perihal mandi, itu memang menjadi aktivitas wajib kita untuk membersihkan diri. Malah sebagai ibu, kita juga sudah biasa memandikan anak-anak semasa mereka kecil Namun percaya atau tidak, ada satu perkara yang antara kita jarang hendak lakukan lebih-lebih lagi setelah berusia.

Apakah ditu? Ia adalah mandi dengan pasangan.

Apakah ditu? Ia adalah mandi dengan pasangan.

Mungkin kalau ada yang pernah buat pun sekadar di awal-awal perkawinan saja. Namun bila usia perkawinan semakin matang, terasa segan dan malas pula untuk terus melakukan aktiviti nan romantis ini.

Sebenarnya, alangkah ruginya kita sebagai isteri jika tidak mengekalkan amalan mandi bersama suami. Nak tahu apa sebabnya, yuk simak!

5 Manfaat Mandi Bersama Pasangan

1. Menciptakan suasana romantis

Cara untuk tetap romantis memang banyak, dan salah satunya adalah dengan mandi bersama. Apabila suami dan istri melakukan aktivitas rahasia sepertinya ini yang dilakukan bersama-sama akan menambah keharmonian dan romantisnya hubungan di dalam rumah tangga dapat dikekalkan.

2. Bentuk badan lebih menawan

Tidak dinafikan bila bentuk badan semakin kurang menarik dapat menyebabkan sesetengahnya berasa malu untuk mandi bersama. Namun jangan jadikan ini alasan tetapi jadikan ia sebagai semangat untuk berusaha menjaga bentuk badan dengan sebaik mungkin agar terlihat sempurna di mata pasangan.

3 Dapat pahala ibarat sedekah 1000 ekor kambing kepada fakir miskin.

.

4. Badan lebih bersih

Setuju atau tidak, bila mandi bersama sebenarnya lagi mudah untuk kita dapat membersihkan diri? Apa tidaknya, saat mandi bersama itulah bolehlah suami tolong sabun dan gosok pada bagian-bagian badan yang tidak dijangkau oleh tangan kita sendiri.

5. Menghilangkan Stress

Kalau yang belum pernah mandi bersama, baik coba sekarang dan rasa kesannya. Biasanya selepas mandi bersama suami anda akan rasa lebih tenang dan bebanan atau tek4nan kerja akan hilang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

YOUR REACTION?


You may also like

Facebook Conversations